Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fincsii Sütik :)

 

                   Nutellás túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 egész tojás
  • 6 dkg búzadara
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 vaníliáscukor
  • 1 kávéskanál vaj
  • nutella, szükség szerint

Elkészítés:

Az áttört túrót átkeverjük a tojással, a búzadarával, a liszttel, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. 12 gombócot formálunk Nutellával a közepén úgy, hogy a hideg Nutellából kiskanállal szaggatott golyókat a kezünkben ellapított túróba burkoljuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd vaníliás cukorral és kevés vajjal pirított zsemlemorzsába forgatjuk meg.


                        Amerikai brownie

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg csokoládé
  • 4 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 1,75 dl olaj
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½
  • teáskanál só
  • ½
  • rúd vanília
  • vaj a kikenéshez
  • 10 dkg mogyoró

Elkészítés:

Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.

1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.

2. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.

3. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.

4. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.





                          Gofri IV.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 12 dkg RAMA sütőmargarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • csipet só
  • 1/2 liter tej
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. Csokipudingal, lekvárral nagyon finom.

Megjegyzés:

Rakhatsz a tésztába durvára reszelt almát (de mértékkel, mert vizet ereszt), vagy mazsolát is.


                          Csodás csokus Muffin

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 3 evőkanál barackíz,
  • fél csomag sütőpor,
  • 5 dkg keserű kakaópor,
  • 5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.

Megjegyzés:

Ez a csokis muffin valóban rászolgált a *CSODÁS* jelzőre. Egyszerű és nagyon finom. Én minyonpapírt szoktam a muffinsütőbe tenni és azt csak 3/4-ig töl-töm meg, szépen feljön, melegen is nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon fincsi, elrontani sem lehet.


                              Fánk pillanatok alatt

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl natúr joghurt
  • pici só
  • a sütéshez olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozom, majd kanállal a forró olajba szaggatom. Porcukorral megszórom, lekvárt vagy boszorkányhabot kínálok mellé.

Megjegyzés:      

Isteni!



                             Igazi amerikai paLaCsintaa

Hozzávalók:

  • 40 dkg sima liszt
  • 2 csomag sütőpor (24 g)
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 6 dl zsíros tej
  • 2 db tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a vajat, és szép lassan, keverés közben adom hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverem, amíg csomómentes lesz. Régi típusú (nem teflon) palacsintasütőben sütöm, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni.

Megjegyzés:

Az amerikaiak vajat tesznek a tetejére és juharsziruppal öntik le, én az itt talált kedvenc csokikrémemet szoktam kettő közé kenni. http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=9673

Vigyázat, nagyon laktató!



                                 Pihe - puha pogááácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 25 dkg RAMA sütőmargarin vagy fele-fele arányban zsír
  • 4 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • pici sajt

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (mert ki szoktam egy picit venni belőle, és azzal kenem meg a tetejét a pogácsáknak). A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem, és a tejfölbe belekeverem az élesztőt. Majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicst átgyúrom, és hagyom kelni kb. 1/2 órát. Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtom kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatom. A tetejét megkenem tojással, és sajtot szórok rá. 220 fokon megsütöm kb. 30 perc alatt.

Megjegyzés:

Nagyon finom és PUHA!!!!!! Nem szabad túl vékonyra nyújtani, mert akkor szokott kiszáradni.


                            Ötperces sütiiii

Hozzávalók:

  • 10 dkg RAMA sütőmargarin
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 25 dkg túró
  • meggy, cseresznye vagy más gyümölcs
  • 2 egész tojás
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Egy kisebb tepsit kikenünk a 10 dkg margarinnal. (Nagyon soknak tűnik, de ennyi kell!) A lisztet összekeverjük a porcukorral, és a sütőporral. Felét a tepsi aljára szórjuk, majd mehet rá a túró, és ízlés szerint gyümölcs. A lisztes keverék másik felét rászórjuk a gyümölcs tetejére. Felverjük a két tojást, hozzáadjuk a tejet, és az étolajat, majd az egésszel beborítjuk a tepsit. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Személyes hozzáfűzés: Első hallásra nekem is furának hangzott, hogy "csak lisztet kell szórni", de kipróbáltam, és tényleg nagyon finom!!

FORRÁS: www.csajooknak.hupont.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.